2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Labai šokoladinis tortas

                                                                                                                 
Labai šokoladinis,labai skanus ir tik labai dievinantiems  šokoladą 😊 Tikras gardumėlis visiems šokoladoholikams 😋 Labai skalsus užteks ir mažo gabalėlio .


Biskvito receptas čia

Į biskvitą papildomai įdėjau saują šokolado lašelių.


Kremas:

500 ml 30 % riebumo grietinės
300 g juodojo šokolado ( naudojau 62 % kakavos )
4 v.š.  cukraus pudros
apie 200 ml trintų aviečių su cukrumi

Naudojau 21 cm. skersmens torto formą.

Iškepiau 5 plonus biskvitus .Kepiau kiekvieną atskirai ,dėl to jie gavosi tobulai .Vienam biskvitui 2 v. šaukštai tešlos.Tešlą plonai paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos formos ir kepti apie 10 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.Atvėsintus biskvitus atskirkite kepimo popieriumi ,kad nesuliptų.
Kremui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą .Vos pašildome grietinę ir abi mases sujungiame.Nepilkite šokolado į šaltą grietinę ,nes sušoks į gabaliukus.Persijojame cukraus pudrą ir gerai išmaišome.Kremo plakti nereikia .Gaunasi tirštas ir smagiai besitepantis kremas.
Kremą padalinkite į lygias dalis ,kad užtektų visiems sluoksniams ir dar truputį liktų aptepti šonams.Torto formą išklojame maistine plėvele,dedame biskvitą ,tepame kremu ir ant kremo viršaus palaistome aviečių masės.Kartojame kol sutepsime visus biskvitus.Nebijokite jeigu aviečių masė ištekės į šonus ,per naktį susigers į biskvitus ir bus tvirtas ir standus tortas.Dėl to ir patariu tiesti maistinę plėvelę ,kad sultys nepratekėtų pro formos dugną.Viršutinį biskvitą aptepame kremu ir dedame nakvoti į šaldytuvą.Kitą dieną likusiu kremu aptepame torto šonus.Viršų galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų fantaziją.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą